Dagen D

26 jul
26 juli 2009

Idag är det dagen D. Det vill säga den dagen då krabaten är planerad att bli gotlänning på riktigt. Wilda 22 månader skulle få ett syskon idag men hennes mamma vill inte föda just idag, då vi redan har två födelsedagsfiranden att gå på. Klockan 14 är det lillebrors dotter som jag är gudfar till och i kväll är det en VD i ett av mina bolag som fyller år.

Monika är rätt bestämd när hon sätter den sidan till så Wilda lär få vänta på att krabaten skall komma fram och se dagens ljus. För övrigt så är Monika vacker som en ros. Hon och hennes mage är alldeles chokladbruna, hennes blonda hår är extra sommarblekt och de blå ögon glittrar av lycka. Hon kan både njuta och ta det lugnt på ett sätt som gör att barnen i hennes mage har det så extremt lugnt och skönt att de inte har någon brådska att komma fram. Bra start i livet med en harmonisk mor.

Jag försöker lära mig lite av det där med att stanna upp och njuta. Det är bra att man i förhållanden är bra på olika saker. Fallskärmshoppet väntar ännu på delar till planet och det lär väl bli i veckan som kommer. Jag är nu uppe på ca 6 kilometers simning i veckan i poolen på Snäck vilket känns bra. Fortfarande står hojen i garaget och blänger ilsket på mig och undrar varför vi inte är ute och luftar oss i skogen. Jag fick en överdos motorcykel efter GGN 2008 när jag körde ”dubbeltävling”. Rätt som det är så kommer nog suget igen. Jag har anmält mig till mc-resan i Ryssland med Berra så det är dags att börja träna om det inte skall bli jobbigt.

Några gäster på ön har berättat att de känt att budskapet om att vi tillsammans måste bjuda på det där lilla extra i svallvågorna efter färjekrocken, har slagit igenom.  En hade tankat på Statoil norr och fått ett trevligt bemötande och en chokladbit. En annan hade varit i Björkhaga och blivit bjuden på något till efterrätt. Totalt har nog ett tjugotal företag hört av sig, men det finns långt många fler som valt att försöka ställa upp lite extra denna vecka för dem som är här.

Jag tycker att Per-Erling Evensen på Destination Gotland gör ett bra jobb i sina kontakter med media. Det är svårt att hantera information som följer på en färjekrock, han förväntas kunna svara på alla konstiga frågor.

Det är märkligt att när något så här stort händer så finns det alltid de som tycker att allt skall fungera med 100% precision. Det finns säkerligen mycket att lära och som tur var blev det inga allvarliga personskador. Organisationen och en och annan kapten kommer säkert att få en del mentala  snytingar men det går över.

Jag tycker att man från Destination Gotland gjorde helt rätt som tog bort Ölandsbåten. Det var ett snabbt och rationellt beslut vilket innebär att skadan kommer att bli relativt liten för ön. Jag förstår att alla på Destination Gotland jobbar för högtryck för att få allt att flyta och önskar alla där Lycka till och Tack för att ni agerat snabbt med att återställa transportkapaciteten.


Dela med dina vänner!
2 svar
 1. Kristina Roos says:

  Tack för en fin bok, en hjälp även till mig att gå vidare i livet utan min nyligen döda sambo. Pappan till vara småbarn.
  Kramar
  Kristina

 2. Susanne says:

  Bra tänk och så vackert du skriver om Monika.

  Jag är Glad att det går så bra för er/dig.

  Spännande Pigge. En ny liten gotlänning.

  Undrans om ni klarade att få gå på födelsedagskalasen.
  Då blir det bara en månad emellan. Jag blev mormor den 16juni. Till en Amelia. Ofattbart men urkul.

  Ja vem vet när jag skriver detta kanske den lilla bebisen kommit.
  Jag simmade 600meter häromdan och blev helt slut nu när jag läste din simning 6km i veckan men får man upp takten så är det ju fullt möjligt.
  Jag har aldrig varit på Gotland någon gång, men det måste bli av NÅN GÅNG!

  Kramar och hjärtliga hälsningar till dig och din fru

  / Susanne i Halmstad.

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring