Hur normal är en normal semesterperiod?

18 jul
18 juli 2009

I torsdags fick jag ett samtal från en ansvarig på byggnadsnämnden som berättade att de pratat med en ansvarig på länsstyrelsen och att de gemensamt har kommit fram till att en normal semesterperiod på campingar är 6 veckor hos båda myndigheterna.

Om jag förstod Lisa Östman på byggnadsnämnden rätt så har länsstyrelsen två ”normala semesterperioder” efter detta beslut. En för dem som semestrar på en camping (sex veckor) och en utanför campingar (2-3 veckor).

Då är alltså länsstyrelsens regelverk ändrat vilket, innebär att vi igen har något nytt att rätta oss efter. Innan vi kan följa dessa regler måste vi få det skriftligt.

Så här oklart är det ofta och det förenklar inte för företagarna. Man kan fråga sig hur en ”normal semesterperiod” kan vara så onormal. Framför allt om man sätter begreppet i relation till att den genomsnittliga tiden för turister som på Gotland är under fem dagar. Logiskt sett borde ju den faktiska genomsnittliga semesterperioden vara normen för en normal semesterperiod. Eller?


Dela med dina vänner!
© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring