Öns alla bevakare

14 jul
14 juli 2009

Det finns väldigt många som sitter och bevakar världen från läktaren och när de upptäcker något som blivit fel gottar de sig i detta och pekar finger. Det är ett bra sätt att göra människor osäkra och fega så att de till slut inte vågar pröva.

Många av bevakarna är anonyma och gömmer sig bakom signaturer och falska namn. Vid andra tillfällen är det journalister som vill vinna lätta poäng. Antagligen därför att de inte får tid att sätta sig in i ett ämne. Om man ska kunna leverera sex tidningar i veckan med en minimal journalistkår får inget ta speciellt mycket tid.

Jag tycker det är bra att vi har journalister som bevakar ön fast vi skulle nog ha mycket att vinna på om samma antal journalister fick göra en tidning i stället för två. Men då missar tidningsutgivarna två bidrag i form av presstöd. När bidrag styr verksamheter blir ofta kvaliteten lidande. Det är tråkigt att läsa nyheter som bygger på lösryckta fakta – särskilt om man själv är insatt i ämnet och vet att väsentliga fakta aldrig når ut i media.


Dela med dina vänner!
© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring