Björkhaga anpassas för funktionshindrade

10 aug
10 augusti 2009

Jag fick ett brev om vår anläggning Björkhaga strandby där vi investerat 74 miljoner för att vanliga familjer skall kunna köpa sig en stuga 50–80 m från stranden. Förutom att den är strandnära så har vi anpassat anläggningen för människor som är rullstolsburna. 11 enheter är specialanpassade för rullstolar och det gäller även inomhuspoolen och bryggan ut i havet. Det är då kul med sådana här brev som gör en glad i hela kroppen:

Hej!
Idag har vi varit på Gotlands västkust. Vi avslutade med att äta mat på Björkhaga. Jag tog några härliga kvällsbilder innan vi körde hem.

När vi satt på restaurangen kom en rullstolsburen pojke i 11-12 års åldern med en radiostyrd bil. Vi blev alldeles glada av att se hur han körde runt med bilen – vilket han kunde göra just därför att det är asfaltvägar på Björkhaga.

En stund senare kom han och hans pappa från bryggan. Pojken hade badat. Då kom det tårar i mina ögon.

Sådana här självklara, enkla saker. Som att man kan ta sig runt med sin radiobil och avsluta dagen med ett dopp i havet. Det är en sak att planera och prata om hur man kan handikappanpassa, men en helt annan sak att se en liten kille som det berör. Och jag tror att det faktiskt ger ett mervärde till de andra gästerna – det kan inte bara vara jag som ser och förstår. Det känns mycket bättre när man ser att också han som sitter i rullstol kan vara med och ha roligt.

Funktionshindrade är en målgrupp som har vissa speciella behov och önskemål, men som förstås också vill kunna åka på semester med familj och vänner och få chans att leva ett bekvämt semesterliv. Vi ser målgruppen funktionshindrade som en kundgrupp vars behov vi försöker möta. Jag är övertygad om att vi kommer att få konkurrensfördelar med bland annat längre säsonger tack vare denna målgrupp.

På två år har vi sålt cirka 85 boendeenheter i en prisklass från 95 000 kr till 1,9 miljoner. Idag har vi 9 enheter kvar och allt känns väldigt bra. I början var det många som inte förstod vad vi skulle gör och det var en hel del skriverier som för det mesta var negativa.

Idag kommer det fram människor dagligen när jag är på plats och tackar för det vi gjort. Vill du läsa mer om anläggningen så kan du gå in på werkelinbolagen.se


Dela med dina vänner!
3 svar
 1. Anna Rydell says:

  Hej Pigge!

  Det var länge sedan nu. Måste bara få säga grattis till dig och din familj. Underbart att få läsa att allt blivit som du önskat.
  Saknar ofta Gotland och allt roligt jag fick uppleva när jag jobbade på Kneippbyn.
  Både Martin och jag jobbar heltid som skådespelare och har två härliga barn. Vi har startat en allsångsshow för barn ”Duran och Mollan” som vi nu kört för andra året i rad i Kalmar. Kolla gärna in på hemsidan http://www.duranomollan.se.
  Hälsa alla från mig och ha det så bra.

  Hälsningar Anna Rydell i Kalmar

 2. Lars Ohlsson says:

  Jag tycker att det är fantastiskt att det finns folk som är driftiga och positiva och som verkligen bidrar till att Gotland utvecklas och bygger så fina semester anläggningar så att man har möjlighet att ta del av gotland

  kämpa på och lycka till i kampen mot myndigheterna

 3. anneli says:

  Trevligt med någon som för en gång skull tänker på andra!!! Hejja Pigge!

  Vi kommer nästa sommar och badar!

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring