Så glädje där du går!

17 aug
17 augusti 2009

I lördags blev Towe 14 dagar och hennes storasyster är redan en beskyddare av Guds nåde. Hur sur Wilda 22 månader än kan vara så upphör det om hon skall trösta Towe. Märkligt att allt är så förprogrammerat i de små kropparna.

En annan mindre bra sak är att hon väldigt ofta säger nej. Detta verkar mer vara ett arv från miljön än från föräldrarna. Det känns som att gotlänningen har väldigt lätt att säga nej trots att det är så mycket roligare att säga ja. Jag var på Klinte marknad för ett år sedan med min Monika. Vi står och väntar på bakad potatis när en kvinna vänder sig mot sin åttaåriga dotter och säger ”Naj, hu vad du var duktig!”. Ganska typiskt för en del gotlänningar. Det krävs först två negativa ord för att på slutet få fram något positivt. Jag tittade på kvinnan som stod och tittade stolt på sin dotter men troligen inte fattat vad hon just sagt. Hoppas att mänskligheten kan förändra detta negativa beteende.

Jag skulle vilja passa på och tacka alla som grattat och lyckönskat oss efter att vi fått barn. Jag och min M2 (Skånska fru ) skickar ett jättetack till alla där ute i rymden. Det värmer alltid med positiva ord. Att montera ihop några bokstäver som ger värme hos mottagaren ger glädje i båda ändar och är väldigt lätt. Det behöver inte ta mer än några minuter men betyder så mycket, så länge.

Jag träffade en äldre man för några år sedan. Eftersom jag visste att han alltid haft ett väldigt bra förhållande med sin fru passade jag på att fråga hur man skall göra för att leva ett långt och spännande liv med sin kvinna. Han tittade mig i ögonen och sade: ”Som man sår får man skörda!” Jag frågande vad han menade med det. Han svar var snabbt och enkelt : ”Fundera på det du!”
Så är det på alla plan. Som du sår får du skörda.

Vad enkelt det är egentligen att ge en komplimang eller att skriva några mysiga rader att man saknar någon eller ser fram emot att ses! Eller bara berömma någon när det behövs. Några ord eller bokstäver kan göra jättemycket och det går faktiskt att skicka energi genom cyberrymden. När jag förlorade min familj i tsunamin så gav alla positiva brev från kända och okända mig extra energi att orka.

Se till att ha en bra dag och mycket, det kostar så lite.


Dela med dina vänner!
5 svar
 1. Lars Dekenno says:

  Äntligen inte bara ett utan TVÅ nya inlägg på din blogg! Så fort jag läst klart det senaste så längtar jag redan efter nästa:)
  Tycker du är fantastiskt inspirerande med en svårslagen drivkraft, sådär så man blir lite avundsjuk – på ett bra sätt. Nu när jag äntligen skriver några rader så passar jag på och grattar dig och Er till varandra, era barn och livet.

  /LRS

  ps: tack detsamma!

 2. Maria Björkman says:

  Du är klok du, Pigge!

 3. Janne Larsson says:

  En mycket bra skrivet inlägg,, blir glad när du tar upp ämnet med negativitet i samma mening som positivitet.

  ”naj hu va du är duktig”

  Brukar påpeka detta när jag får såna kommentarer.

  Keep up the good work.

  /JaLa

 4. Anette says:

  Hej Pigge
  Du skriver så tänkvärda saker, sitter hemma och väntar på min sambo. Han har eget företag och jobbar mycket.
  Kände mig lite ensam. När jag läst det Du skrivt ”det man sår får man skörda” var jag tvungen att sända ett sms där jag skrev att jag älskar honom och saknar honom (min sambo).
  Det är så lätt att bli irriterad på småsaker.
  Tack för att du finns!
  Du är en tillgång för Gotland och för oss alla som läser din blogg!
  Kram Anette

 5. AnneliH says:

  Tack Pigge! Jag blir så glad varje gång jag läser här. Det finns så mycket positiv energi i allt du skriver, det behövs och det värmer. Härligt att du har en så fin familj igen. Ha en jättebra dag ni också!

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring