Charter för alla!

18 feb
18 februari 2010

Efter en helg med jobb och vuxentid på HavsVidden på Åland så kan jag inte vara annat än lycklig. Det finns något syskonlikt över denna anläggning och Furillen på Gotland. Snyggt, vackert, omhändertagande, vänligt, livslustgivande och en stor batteriladdare. Vi hann inte in i restaurangen innan Mikael Kraft (Johan Hellströms motsvarighet) presenterade oss för dem som satt vid de tre borden som hade lunchgäster kl 13. Det tog inte mer än 10 minuter så snackade vi tvärs över alla bord som om vi vore ett transatlantiskt hockyelag som var på träningsläger.

Vi skulle snabbäta men det blev långlunch på nästan två timmar och en flaska vin slank ner. Sedan blev det gemensam promenad och guidning på klipphällarna med visning av alla nya hus som byggdes. Drömlikt med fantastiska utsikter.

Personalen jobbade en vecka och var ledig en vecka så vi mötte dessa supertrevliga killar och tjejer frukost, lunch och middag. Yngsta servitören var Mickes son Wille som var grymt cool. Vi fick en stuga på 140 kvadrat högt upp med havsutsikt åt tre vädersträck.

I stugan fanns ingen tv, vilket passade oss bra, så vi missade OS-invigningen men vi gick igenom alla vinylplattor som fanns i huset i stället. Vi blev starka av Kenta och det blev lyckoslantar i brunnen med Sven Ingvars. Tidiga år med Marie Fredriksson och Uggla, Reggea med Bob Marley, Queen m fl. Alla minnen som kom med musiken var ju helt fantastiskt! Eventuellt kan dessa ha förstärkts av champagnen? Jag rodnade i alla fall när en gammal låt som jag inte minns namnet på spelades – men minnesbilden var glasklar från Hästnäs bygdegård och jag borde ha varit 16 år. Minnen av lukter, smak och musik är sjukt häftigt. Tidigare på flyget var det en kvinna som hade samma parfym som min tidigare fru Ulrika vilket fick minnen med henne att göra sig väldigt positivt påminda.

Sen har det varit en vecka utan fru och barn med nästan dagliga resor till fastlandet. Men det har hänt grymt bra saker denna vecka. Vi har gjort det största avtal någonsin med en ny leverantör. Vi har fått ett nytt inspel för Fide Camping som vi tror väldigt mycket på. Det har bestämts vem som blir ny driftansvarig på Tott Hotell och detta kommer att slutförhandlas och presenteras om några dagar. Jag blev positivt överraskad och är säker på att detta kommer att bli ett lyft för Gotland och Tott. Jag är ganska säker på att de kommer att byta namn till något annat när de tar över driften. Från 1 maj kommer hotellet att vara i full gång igen.

I kväll släpper vi på flygbolagen nyheten om att alla våra bolag skall börja flyga charter i konkurrens med Ving, Fritidsresor m fl. Det blir sommar- och vinterprogram direkt från våra lokala flygplatser med vanliga charterplan där vår personal kommer att ta hand om dig hela resan. Min dröm är att du som resenär ska kunna svänga förbi din lokala flygplats dagen innan avfärd och checka in väskan och sedan få hämtning till flygplatsen och vara där ca 30 min före avgång med en liten ryggsäck, för att vara på hotellet ca 3,5–4,5 timmar senare. Inga extra p-avgifter, extra hotellövernattningar eller extraflyg till Kastrup eller Arlanda. Snabbt enkelt och ständiga låga priser som kommer att kunna ligga under våra konkurrenters snittpriser.

Det är verkligen kul att kunna presentera något sådant för regionerna. Nu kommer det att finnas både kort och lång charter på de flesta destinationerna där vi flyger. Eventuellt syns vi på kortcharter till Berlin eller Jukkasjärvi några dagar framöver? Jag hoppas att Conny och hans gäng kommer att arrangera fotbollsresor där vi borde hinna med minst två häftiga matcher över en helg eller varför inte en resa till Champagne över en weekend? Nu kommer upplevelserna att finnas bara några timmar bort till priser som kommer gillas av många. Hela resan direkt från Visby, Kalmar, Ronneby, Växjö, Ängelholm, Östersund eller Sundsvall direkt ut i världen. GRATTIS!

Idag har det varit ett idiotpass vid skrivbordet men nu är det rensat och livet känns jävligt bra. Jag tror att det är dags att fira med köttbullar på Masters. De är bäst i värden. Vi har världsklass på mycket här på Gotland och det skall lyftas fram ofta! Nu är det bara att hoppas på fler medaljer i OS.


Dela med dina vänner!
4 svar
 1. Marianne says:

  Roligt att det ordnar sig för Thott. Det är ju en himla fin anläggning!

 2. Roine says:

  Jag vill åka på fotbollsresor. Vi är säkert många på Gotland som vill uppleva det bästa i fotbollsvärlden… tillsammans. Kom igen nu Conny! Fotboll, fotboll, fotboll, fotboll…

 3. Lars Dekenno says:

  Visst är det härligt med musik! Minnen etsar sig fast liksom, på både gott och ont:)
  Låter spännande med chartertanken! Tänk att slippa allt bassel med resor till resan… Brilliant!
  Kul att Tott kommer igen. Misstänker att många vadvatdetjagsa pessimister grinar illa:)
  Måste erkänna att jag tittade snett på svärfar som tog köttbullar istället för något ”gott” på Masters, men nu har jag två som hävdar bullarnas klass! Kul att det rullar på för dig. Allt gott!
  Lars Dekenno

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] officiellt besked kommer nog inom kort, men följande citat från fastighetsägaren Pigge Werkelin gör i alla fall att man kan räkna bort en hel del […]

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring