Spekulationer, processer och kvinnor

18 mar
18 mars 2010

Jag har varit på resande fot några dagar och under tiden har det spekulerats i vem som skall drifta Tott Hotell på Gotland. Vi har svarat att detta kommer att meddelas när allt är underskrivet och avtalen är i hamn. En journalist spekulerar i att ett visst företag skall bli operatör på anläggningen vilket gör att Radion på Gotland går ut med detta som en sanning varefter tidningen hänger på och hänvisar till en annan dålig källa. Det de har gått ut med är i alla fall fel och jag hoppas att de kommer att dementera detta. Att göra fel är mänskligt men lite för ofta så handskas media lite väl oaktsamt med sanningen. Sådant ställer till problem och tar tid och energi.

Vi har även presenterat målsättningen i Strand och fjällbyar där vi inom 3 år skall ha 15 anläggningar, inom 5 år skall vi ha investerat ca 2 miljarder och då lär det vara ca 30 anläggningar i campingnäringen i Sverige som utvecklats till framtidens campingar. Det är det största som hänt camping-Sverige någonsin i pengar och utveckling. Detta gör att det helt plötsligt finns ett alternativ till att sälja anläggningar till utländska intressenter. Både tyska och holländska företag har vänt blickarna mot Sverige och ser möjligheter som den lilla enskilda campingägaren inte kan matcha. Även här har någon av våra vänner på ön gått ut med fel information.

Idag torsdag vann vi målet angående flyghangaren bredvid Visby Flygplats vilket innebär att den utdragna processen, som motparten lovat skulle bli just utdragen, snart kommer att få ett slut. Det innebär troligen att bolaget som skall stå för kostnaderna som detta har inneburit kommer att upphöra. Att bolaget kommer att försättas i konkurs är ingen högoddsare precis. Jag tycker det är tråkigt med den här typen av processer där man driver frågor bara för att förstöra och hoppas att motparten skall ge upp. Min rådgivare har sagt att motparten kommer att köra detta i tingsrätten, sen i hovrätten och om han sedan förlorar kommer han inte att betala, utan sätter sannolikt sitt bolag i konkurs. Det skulle vara tråkigt om min rådgivare får rätt då det i så fall visar att det finns en viss typ av människor som utnyttjar systemet så länge det inte kostar dem något. Oss har det kostat närmare en miljon kronor innan allt är klart. Det suger verkligen energi.

När jag kom hem igår efter två dygn i Leksands ishall så var huset fullt av tjejer. Nu är mitt kön verkligen i minoritet. Jag tror att vi får försöka kvotera in vänner och kompisar från det manliga könet. Vi bor nu sex tjejer och en kille under samma tak. Jag har alltid funkat bra med tjejer. Hela min skoltid var det majoritet av tjejer. Sista klassen på gymnasiet var vi bara två-tre killar i klassen. På arbetet har jag tre tjejer i min egen ledningsgrupp och det funkar väldigt bra. Jag gillar starka kvinnor som har egna idéer och som vill och vågar stå upp för sina tankar. Många killar blir rädda för dessa tjejer.

Jag har en syster som gör mig stolt. Att se henne som värdinna och styrelseordförande under dessa två dygn i Leksand gör att jag blir lite mallig över att få vara storebror. Jag hoppas att hennes man är lika stolt som jag är. En annan kvinna som jag fattat tycke för är öns nya landshövding. Hon har fört in ny energi till Gotland. Jag hoppas att de känner det samma på Länsstyrelsen. Det kommer så klart att bli en del medarbetare som inte kan acceptera henne och som kommer att försöka motarbeta Cecilia. Men hon verkar vara en klok och erfaren kvinna med massor av skinn på näsan så det lär bli svårt att inte följa hennes ambitioner.

Tänk vad bra det kan bli när hennes tjänstemännen kan se oss som kunder och kommunens tjänstemän som partners och kolleger. I längden vinner det goda och rättvisan så det finns hopp.


Dela med dina vänner!
3 svar
 1. Göran R Roos says:

  Återigen får jag med ett leende kommentera Ditt positiva anslag när Du skriver – det är en fröjd att läsa. Att vara en offentlig person som gärna lyfter fram sitt och sig själv kan ibland bli lite för mycket av det goda. När Du gör det på Ditt sätt, med privata utblickar och inblickar, och även lyfter fram andra människor och deras härliga egenskaper, så lyfter Du många att våga själva – att våga se och bekräfta andra…

  Göran R

 2. Pigge Werkeilin says:

  Tack sånt värmer och ger energi. Pigge

 3. saga says:

  Hej jag måste bara berätta för dig hur mkt jag beundrar din styrka! Det du gör med Gotland är något som folk inte tänkt på (eller de kanske dom har men det hände iaf ingenting). Du tar tag i saker och ting, får idéer och slutför det du har börjat! Keep doing that!!

  Kram /Visby bor

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring