Vårkänslor!

23 mar
23 mars 2010

Nu är det vårkänslor på alla plan och allt känns så mycket enklare. Blå himmel, solsken och 8 plusgrader. Vår au pair har anlänt och det är jättespännande. Nytt språk och vi lagar mat ihop vilket gör att det helt plötsligt blir nya maträtter, både kul och intressant.

Towe kryper inte utan ålar på ett sätt som Wilda aldrig gjorde. Wilda är väldigt stolt och mån om sin lillasyster. Storasyster Nicole ser vi inte till så ofta då hon är kär som en kyrktupp och har bortamatch betydligt oftare än hemmamatch. Det är troligen ett förstadium till att klippa navelsträngen till mamma. Barnen utvecklas på ett härligt sätt och de mornarna jag får med båda barnen i sängen är kickar som är obeskrivliga. Wilda var som en klocka och sov mellan 21–07 med en paus för mat. Towe har ungefär samma körschema med undantaget att hon gärna vaknar strax efter kl 05. Monika tar nästan alla nattpass och mornarna delar vi lite mer.

För att klara av en av våra tolv vuxenhelger med egen tid, tillbringade Monika och jag helgen i en lånad husbil. Det blev långa promenader, bland annat längs stranden i Ljugarn som var helt öde så när som på en mamma som var ute med sin dotter och undersökte stranden och vad som flutit i land. Det är hur viktigt som helst med egen tid där vi får tid till massor av prat och mängder av närhet vilket är extra nödvändigt när vårkänslorna gör sig påminda.

Jag träffade en fiskare i Herrvik som monterade en ny hytt på sin båt. Vilket slit, och det har tagit hela vintern! Den mannen måste ha frusit hur mycket som helst. Fiskare är nästan mina idoler då jag aldrig skulle klara av yrket. Att jobba när det är kallt, mörkt, blåsigt och ligga i hamn på sommaren känns helt bakvänt.

Jag har varit i Göteborg, Smögen/Sotenäs, Lysekil och Tanumshede för att möta kommuner om koncept Drömstugan. Konceptet är en jättesuccé! Vi har idag kö på kommuner och anläggningar som vill att vi etablerar oss hos dem. Att kunna välja själv är en förmån som man sällan kan unna sig.

Vi skall vara igång på 15 anläggningar inom tre år vilket inte kommer vara något problem. Sista mötet var klart klockan 21 och sedan var det genomgång med färska räkor och en flaska vin med våra nya kompanjon.  Man blir nattligt kreativ på detta sätt men jag vek ner innan Annen, som var i högform som vanligt och gick igenom allt som hänt i Hollywodfruar. En helt underbar kvinna att jobba ihop med. Jag trivs verkligen i hennes sällskap både i jobb och privat. Vi funkar mer än jävligt bra när vi är iväg på detta sätt. Ibland känns det som om vi är ett gammalt strävsamt par. På flyget hem som för övrigt var i stort sett fullt lade hennes BH av och den skulle av direkt till varje pris. Punka på en bygel som tydligen klämde på ett känsligt ställe. Det är svårt att sätta sig in i situationen då jag inte har just detta plagg så ofta. Sist var på min första svensexa om jag inte minns fel.

Jag hann i alla fall in hos fiskhandlaren på Smögen och köpte 1,5 kg räkor så nu blir det räkfrossa i kväll. Jag har bjudit hem föräldrarna på färska räkor från västkusten och då brukar jag inte behöva bjuda två gånger. Jag träffade min VD på flyget och han behövde lite pluspoäng hemma så vi delade på räkpåsen på flygplatsen och hoppas att det tillför lite extra mys till kvällen.

Ordförande i BRF på Tott ringde och informerade mig om att det nu var klart med vem som blir den nya operatören och jag blev väldigt glad. Det blir precis så bra som det kan bli. Ordentligt med Gotlandserfarenhet. Brett förankrad i den Gotländska besöksnäringen. Väldigt intresserad av att Tott ska bli ett av landets bättre andelsägda hotell. Framförallt tror jag att han är sugen och kunnig att göra Tott till Gotlands bästa hotell.

Detta kommer skapa konkurrens i Visby och på ön vilket sätter press på hela näringen att utvecklas vilket är bra för vår turistindustri. Vi får då se om det kommer att bli som med Gotlandsflyg där förståsigpåarna sade att det inte går, men vi flyger fortfarande och snart har detta projekt som dömdes ut av massor funnits i 10 år.

Jag är övertygad att Tott kommer att bli en succé men det tar tre år innan det flyter på så att alla har hittat sina roller. Men det finns massor som dömt ut detta också. Jag är inte helt säker på att man alltid skall lyssna på experter, det är rätt ofta som just de har fel. Det är tur att vi är en del som vågar trots att det är omöjligt.

Ta hand om varandra och lev ut alla vårkänslor så mycket ni kan!


Dela med dina vänner!
4 svar
 1. Marianne says:

  Låter härligt alltsammans! Glad Påsk!

 2. Lillemor Carlsson says:

  Vi är otroligt glada att GTS blir vår nya operatör på Tott. Allt känns mycket bättre nu. Vi önskar oss alla lycka till !

 3. Pigge Werkeilin says:

  Hallå Helena. Hör av dig när ni kommer så tar vi en matbit i Brisund. Hälksa max at det är hur coolt som helst på Gotland

 4. Helene Stridh says:

  Kan inte tala om hur manga ganger jag tankt pa att skriva.Min dotter ar 2,5 heter Lea,Louise,Ulrika.Nar jag tittar pa korten fran Frankrike,kan du knappt se skillnad pa min och din Max.
  Mina tankar ar hos dig ofta,ar sa glad att du har en ”ny” fru och ,familj.Hoppas att vi kan ses igen snart.Paul vill besoka Gotland och Max (nu 10)tycker att det verkar sa cool.Du ar en speciell person,annars hade du inte haft Ulrika,Hon var en speciell person for mig ocksa.Du fortjanar all lycka och jag ar saker pa att din fru ar lika speciell som Ulrika var.Massor av Kramar, Helen (Stridh)Efron PS Hals Conny.

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring