Drömbrudar!

01 jun
01 juni 2010

Nu är vi äntligen klara att lansera Drömstugan. Efter snart fyra års jobbande är vi klara att lansera dromstugan.se (OBS! En tillfällig hemsida ligger ute – en ny kommer inom 1-2 dagar, håll utkik!). Detta började som en vision om att hitta en lösning för att öka Gotlands låga campingstandard till något som skulle vara värdigt turistön Gotland. Vi låg vid sekelskiftet på ca 2,2 stjärnor i snitt på Gotlands 10 bästa campingar och motsvarande siffra för Öland, Skåne, Blekinge, Halland m.fl. låg mellan 3,8 och 4,2. Vi låg i botten och insåg att något måste göras. Finansieringen var den springande punkten och det var nästan omöjligt att kunna utveckla små campingar som bara skulle leva på traditionella campingintäkter.

Nu är vi ett spjutspetsföretag inom campingnäringen och har som mål att bli campingens Skistar. Genom att kombinera camping och bostadsrätter med tvingande uthyrning har vi fått fram en otroligt bra produkt. Det innebär att familjer med en vanlig plånbok kan köpa en stuga vid stranden eller vid fjället. Du kan helt plötslig äga en fullt modern stuga i ett läge du bara kunde drömma om tidigare. Om du hyr ut minst 5 veckor under högsäsong kostar stugan inte mer än 1000–1500 kr per månad att äga. Jämför det med vad det kostar att äga t.ex. en husvagn med räntor, värdeminskning och driftkostnader så blir detta betydligt billigare. Vi vågar inte lova, men tror att en sådan här stuga går upp i pris med minst 100 000 på 4 år och då har ägandet varit ”så gott som gratis”.

I dagsläget finns det tre anläggningar som man kan bo på med drömstugorna. Jag är ganska säker på att det finns tio efter nästa sommar och inom tre år så finns det minst 15 anläggningar i Sverige. Köparen har inte bara ekonomin som en stor fördel. Det finns ett bytessystem som gör det möjligt att hyra en stuga på liknande anläggningar för ca 350 kr för en vecka. Det innebär att du som köper en stuga i t.ex. Slite eller på Kneippbyn kan boka in en vecka i Åre, Göteborg eller på någon annan anläggning för 350 kr för en vecka eller tvärtom. Detta gäller dock bara på lågsäsong och du kan inte boka tidigare än 14 dagar. En annan del som är väldigt smart är att du aldrig behöver klippa gräs eller fixa med huset då det mesta sköts av bostadsrättsföreningen. Semestern börjar direkt när du packat upp väskan. Vill du inte bädda och städa kan du köpa den tjänsten och utnyttja hotellservice till din egen stuga. Konceptet ger stor valfrihet. Du som köper en stuga kan när som helst sälja den och göra en bra affär på ditt boende.

Jag har glädjen att få jobba ihop med Annen, Karin, Marianne, Jessica, Titti och Lotta som gör ett otroligt jobb med Drömstugan. Tjejerna går under benämningen Drömbrudarna och vi killar blir Drömgubbarna vilket inte känns lika bra på något sätt… Eventuellt för att vi har en något högre snittålder. Det är en härlig kraft i tjejerna och när det krisar till sig finns det alltid någon i gänget som har extra kraft att stötta den som kört slut på energi. I morse vaknade jag 04.45 och kunde inte somna om. Jag började i ställer bearbeta det som hjärnkontoret fastnade i. Jag kom till Solbergabadet för simning kl 07.30 efter ca 2,5 timmes jobb. Motion är väldans bra när man är frustrerad och kroppen mår bra av fysiska ansträngningar. Trots detta kom jag frustrerad utan extra energi till jobbet och skulle ha kunnat förpesta stämningen för alla under dagen. Jag fick snacka av mig med Annen och Jessica och efter 30 minuter var jag uppladdad som en duracellkanin igen. Jag formligen älskar mina Drömbrudar och byter aldrig bort dem.  Alla borde få ha sådana på sitt jobb.

Vilka är vinnare på Drömstugan?

 1. Campingägaren som helt plötsligt kan investera 50–90 miljoner och få en fullt modern camping utan att egentligen ha någon kapitalkostnad.
 2. Kommunen som får nya moderna campingar med hotellstandard med 250–500 bäddar utan att det kostar kommunen något. Längre säsonger och mer gästnätter.
 3. Familjen som helt plötsligt har råd att äga sitt eget drömboende med bytesmöjligheter.
 4. Gäster som kan bo med den standard man vill med en prislapp som inte varit möjlig tidigare.
 5. Vi som står bakom Drömstugan och alla våra leverantörer som ser en affärsidé med detta.

Det vore konstigt om detta inte blir den succé som vi tror på. Allt är upplagt för att vi skall lyckas. Det är visserligen ett jätteprojekt och det kommer att finnas saker som blir mindre bra  – som pessimisten hos oss ibland nämner… Men vi har så mycket som kommer att bli bra att det är förlåtande med mindre fel. Om 5 år är jag säker på att vi tillsammans med Drömbrudarna har gjort en ordentlig repa i den turistiska parkettgolvet i Sverige. Vår nya hemsida skall gå upp i dagarna – där kan du läsa mer om projektet. Jag tror att det är smarta familjer som är rädda om familjetiden som väljer drömstuga i framtiden.

Har du möjlighet att ta dig till Slite på onsdag kl 19 så kommer vi och berättar om Drömstugan på Slitebion. Min ambition är att vi då ska sälja fem hus – det vore succé! Om Faktum är att jag känner mig så övertygad om vår framgång i morgon att jag härmed lovar att fotvandra från Brissund till Slite innan sommaren är slut om vi inte lyckas sälja MINST fem hus.

För övrigt har jag idag startat ett nytt spännande bolag med min gamla kompanjon Gunnar Danielsson. Jag är säker på att det blir en snackis på ön…


Dela med dina vänner!
2 svar
 1. Jacqueline Ekbrant says:

  3 år ägande av Drömstugan skulle motsvara en av Hasses stugor, med lite färj e allt möjligt så blir de som nya. Om man då har skum smak och vill måla stugan i orange färg går det? kan man själv hura ut den de övriga veckorna? Och Varför inte ha möjligheten att hyra ut mellan vecka 27-32 då tjänar man själv in ett års boende….Fick du iden när du hyrde ut Hasses stugor som du inte ägde 😉

 2. Lars Dekenno says:

  Häftigt Pigge!

  Såg för ett tag sen en blänkare om att du startat detta företag och har väntat med spänning på att få se´t:)

  Briljant idé va! För många kommer det nu vara helt möjligt att köpa sommarstuga! Tufft med stugbytesgrejjen också.
  Stort plus för en riktigt ren och snygg hemsida, nästan bättre än en flaska benisär;)
  Hoppas verkligen att detta projekt tar fart och att du slipper promenaden till Slite (även om det bara är bra med frisk luft)!

  Jag väntar med spänning på att få höra om ditt nästa projekt som du startat med herr Danielsson!

  Kul att du emellanåt hinner med att skriva av dig så vi andra får mer inspirationsläsning och så. Det är lite som den energi du hämtar av dina drömbrudar så får iallafall jag energi av att läsa din blogg!

  Fortsätt:)

  ps: hur många hus blev det i går?

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring