Minilyx

14 okt
14 oktober 2010

Nu känns det att hösten kommit och snart får man skrapa rutan för första gången. Livet går verkligen i cirklar och varje år upprepas samma saker. Man sätter alltid på vinterdäcken för sent och vattnet till sommarhusen stängs inte av förrän det blir frost. Det blir kaos på vägarna i Skåne och bilägare över hela landet överaskas av årets första halka m.m. Det ingår på något sätt att inte lära sig vissa saker.

Monika har börjat med ögonfransförlängningar vilket det verkar vara stort intresse för. Kvinnorna viftar väldigt nöjt på sina nya ögonfransar och känner sig glada, lyckliga och lyxigt vackra. Hennes jobb är tidskrävande och pilligt då hon limmar på ny frans på varje enskild ögonfrans. Detta är något som jag omgående skulle bryta ihop på, då jag inte har tålamod för sådant. Men tack och lov är vi olika. Jag tror att denna typ av minilyx är något vi kommer att få se mer och mer av i framtiden. Hela kulturen med kaffe latte m.m. bygger på minilyx. Många av vännerna har fått sina ögonfransar fixade och det sprider sig som en löpeld. Hon jobbar med gerillamarknadsföring och jobbar för halva priset i början vilket har spritt sig. Vissa dagar är det 3–4 st och när det tar mellan 2,5–3,5 timmar så går dagarna snabbt. I söndags var det Monikas mammas tur vilket gick på rekordfart, knappt 2 timmar.

Jag ställde mig på vågen idag och den pekade på 113,5 kg. Inte helt ovanligt för en del kompisar som även kan få den att slå några tiotals kg till. Jag är lite mer än 49,5 år och med båda döttrarna på armen är det väldigt ovanligt i min umgängeskrets att man inte väger mer än 0,11 ton med alla tre på vågen. Wilda har blivit en liten dam som ifrågasätter det mesta och söker svar. Bestämd och nyfiken är nog bra drag. Hennes lillasyster Towe har nu fått ordning på gången och de börjar så smått att leka ihop. Vi försöker leka med bollar men de tröttnar snabbt. Däremot skulle båda kunna se samma avsnitt av Pippi 5 ggr om dagen om det var tillåtet. Towe har börjat dagis och det känns väldigt konstigt att lämna den lilla tjejen. Men självklart är det en viktig del av utvecklingen. Även Kålle har börjat valpskola så det skall nog bli ordning på allt och alla till slut.

Själv har jag tagit ett nytt steg i utvecklingen mot arbetsfria fredagar och börjat leka med Berra Tarzan Markusson. Vi har kört hoj två helger vilket känns hur bra som helst. Nu står det dans, segling, kiting, enduro och säkerligen cykling på programmet i framtiden. Jag har förstått att Tarzan nästan inte kan simma så där är jag säker på att slå honom. Självklart skall vi ägna några fredagar med en simtränare. Att få spöa Berra i något är som en våt dröm och måste självklart få upplevas.

Jag har varit på Leva Kungslador och tjejerna där är värda massor av respekt. En galen idé som verkar bli hur rätt som helst. Jag hoppas att andra tjejer ser dem som bra förebilder och ser att man kan lyckas när man brinner för en idé.

Marianne min högra hand har nu opererat sin nacke och det verkar som om detta var en fullträff. Hon är av med de symtomen som bland annat gjorde att hon vinglade om kring och studsade mellan väggarna på kontoret och som gjorde att hon inte kunde köra bil. Grymt vad man kan fixa med våra kroppar. När vi jobbar så nära som vi gör så saknar jag verkligen henne på jobbet. Lite nyttigt har det varit att få klara sig själv. Helt själv har jag inte varit då det finns fler som fått rycka in, men hon saknas vilket andra runt mig också inser.

Drömstugan har verkligen blivit en succé och nu håller vi på att etablera oss i Åre och Sälen. Jag var i Göteborg och träffade våra kompanjoner i veckan. Jag tror att vi kommer att börja försäljningen i Göteborg till sommaren och att den campingen kommer att vara bebyggd med 50 stugor till sommaren 2011. Drömstugan har verkligen gjort avtryck. Efter mindre än två månader har vi satt ett helt nytt varumärke i hela Sverige och det finns närmare 50 olika kommuner eller campingar som har kontaktat oss för att vi skall jobba ihop på ett eller annat sätt.

Helgen som var gjorde mig och Monika väldigt avundsjuka på ett kompispar som var på weekendresa utan barn. Vi hatar egentligen att vara avundsjuka så det blev dubbelt jobbigt. Livet är absolut inte rättvist men jävligt bra ändå framför allt med tanke på alternativet som farsan brukar säga. Vi fick i alla fall vara på Globen och se NHL hockey. Lite snabbare och lite snällare var min reflektion, förutom två slagsmål. Vi blir lätt imponerade av saker som kommer från Amerika men jag tycker att det är minst lika mycket fart och fläkt över många matcher i elitserien. På Gotland har vi ofta varit imponerade över saker som kommer utifrån och nedlåtande över det som vi själva presterar. En ganska tråkig inställning.

Jag tycker att vi skall se Gotland som Stockholms yttre och exklusiva skärgård. Den bästa av två världar är att bo på Gotland och ha sitt arbete i Stockholm. Här har vi något att ta till vara för att bli 10 000 fler gotlänningar. Våga tänk lite större och det blir succé!

Det här att vi byter styre varje valperiod känns däremot inte bra. Det är dags att någon av blocken vaskar fram en ledare som öborna vill ha och denne sitter fler perioder. Tänk till och tänk smart så blir det lite kontinuitet i styret vilket ön behöver.


Dela med dina vänner!
2 svar
  1. MARIANNE says:

    Jag tycker att vi skall se Gotland som Stockholms yttre och exklusiva skärgård. Den bästa av två världar är att bo på Gotland och ha sitt arbete i Stockholm. Här har vi något att ta till vara för att bli 10 000 fler gotlänningar. Våga tänk lite större och det blir succé! ///

    Ja, det här håller jag med dig om, jag vill inte känna att det är isolerat att bo på ön, detta tänk tycker jag är bra, då jag själv är från Sthlm! Allt som byggs och förnyas är bra, MEN MEST AV ALLT ÖNSKAR JAG ETT NYTT BEKVÄMT BADHUS, VARFÖR KOMMER DET ALDRIG! JAG BEHÖVER SIMMA FÖR MIN HÄLSA OCH STÅR INTE UT MED SOLBERGA LÄNGRE!!

  2. Hasse says:

    Hej Pigge. Alltid lika kul o läsa på din blogg. Kul att det har gått bra för Marianne , o hälsa henne så mycket.
    Ja nu har hösten kommit ganska fint med alla färger som gör en glad. Hälsa alla o ha en underbar helg med Monica.

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring