Det debatteras om Landshövdingens sommarfest igen…

29 Dec
29 december 2011

Jag tror i och för sig att alla på något sätt har rätt. Det görs inte speciellt många affärer på dessa fester som utvecklar Gotland just dessa dagar. Och felet är väl att man historiskt försökt påstå att festerna finns för att där utveckla ön just den dagen. Det sker inte. Men festen fyller andra viktiga funktioner. Många som blir inbjudna får synas och blir uppmärksammande vilket är viktigt. Där blandas människor och det sprids en optimism. Jag har haft nytta av dessa tillställningar då jag träffat främst sommargotlänningar som gärna hjälper till för att utveckla affärer vilket innebär att man utvecklar ön.

Jag tror därför att vi tvärtom behöver fler sådana tillställningar! En sådan där nyinflyttade fick komma och känna sig välkomna till nätverk som öppnar upp på ön. De som bidrar med skatteintäkter borde uppmärksammas vilket indirekt visar vilka som absolut inte gör det utan väljer att åka snålskjuts genom att agera som gotlänning men skriver sig i lågskattekommuner i Stockholm. Idrottsmänniskor och kulturpersonligheter som utmärker sig borde uppmärksammas. Liksom gotländska entreprenörer som är egna företagare, personer inom politiken, kommunen och länsstyrelsen som visar på entreprenörsanda. Det behövs positiva mötesplatser där människor känner sig sedda och blir uppmärksammande.

Jag tror det är en av det viktigaste uppgifterna som vår Landshövding har att vara en ledare som gjuter mod hos gotlänningen. Självklart skall det göras hand i hand med kommunens högsta tjänstemän och det politiskt starkaste krafterna på ön. Utifrån det man satsar i kronor på dessa fester så går dessa ihop sig för ön med råge på sikt. Ön behöver fler mötesplatser där människor möts och har kul. Självklart är det en uppgift för Cicci, Bosse, Åke med flera att ta ansvar för detta. Har vi inte kul kommer det aldrig att bli någon utveckling och nytänkande. Utveckling och nytänkande ger självförtroende och det är vad ön behöver.

Läs artiklar i Gotlands Media:
Eva Werkelin om sommarfesten
Affärsman manar till mingelbojkott


Dela med dina vänner!
1 svar
  1. Kåre Olsson says:

    Hej Pigge, vi är faktiskt mycket förvånade över ditt uttalande i pressen angående sommarfesterna. Vi trodde att du var ärlig och rättfram affärsman. Ja de här sommarfesterna landshövdingen har gynnar knappt vanliga gotlänningar och festerna har knappast tillfört öborna någonting.

    Du borde känna till att landshövdingen är anställd av finansdepartementet samt regeringens vägnar Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Och det innebär att landshövdingen har förpliktelser och åtaganden i sin tjänstebefattning, det hon är ålagd att göra enligt regeringens utsaga ingen av dessa arbetsuppgifter har hon klarat av. Du måste väl känna till att hon fick sparken som sjukhusdirektör på Karolinska Stockholm, som tack för det får hon ut 3,7 miljoner kr sammanlagt för hon inte klarade av sitt jobb. Det här är relevant fakta och ej tagit ur luften, hon har fått ut en lön som landshövding på Gotland 2 miljoner kr, hon har även andra ekonomiska fördelar som är mycket få förunnat, och skulle hon få sparken från Gotland får man ej ta bort hennes månadslön på 85 000 kr.

    Den här landshövdingen borde få sparken omgående då hon inte klarar av att sköta sina arbetsuppgifter som chef för länsstyrelsen. Dessa uppgifter kan man med lätthet verifiera. Vi borde få en landshövding som engagerar sig för näringslivet på Gotland även landsbygden hon borde kunna visa något resultat vilket ej har skett efter två år och som sagt en lön på 2 miljoner kr. Visst kan det finnas fester för gotländska företag men de ska ej vara skattefinansierade. Vi kan ha fel men landshövdingen lär ej vara långvarig på Gotland. Hör gärna av dig om du har några frågor. Hon ska samordna och vägleda personalen på länsstyrelsen, följa grundlagar och gällande lagstiftning.

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring