Dags att fria!

01 mar
01 mars 2012

Nu börjar livet återvända från grabbförkylningar och annat elände. I morse ringde min styrelseordförande och lät verkligen som hon tyckte lite synd om mig när jag fortfarande är lite grabbsjuk. Ännu en anledning att satsa på kvinnor i ledande position. Det finns lite mer empati och framför allt så blir det mindre allvarligt med just henne. Hon ger galet mycket bra energi för mig och in i organisationen. Mina två viktigaste kvinnor i bolaget befinner sig i Thailand och har det lite mer än bra. Jag skickade en förfrågan på sms och båda svarade inom fyra minuter. Lite så att man kan fundera på om de har tråkigt.

Karin är så lycklig för att hon skall bli jubilar och för att Leksand troligen kommer till slutspel för 10 gången. Vi på kontoret är happy för henne då hon är helt galen och borde växt ifrån det här för ca 30 år sedan. Men vissa kvinnor blir aldrig vuxna och det är vi väldigt glada för. Hennes kontor ser ut som ett pojkrum för en 14-årig Leksandsfantast. Hon är en väldigt frisk pantertant som lever sina drömmar och är en bra förebild med en härlig inställning till att det mesta går.

Jag snackade med öns PA-ljudspecialist om raset på ringmuren och han hade samma tankar som mig om att raset har skett exakt där scenen står vid stora konserter. Basen sätter allt i gungning och det är inte alls omöjligt att det har skapat sprickor som det läckt in vatten i som sedan knäckt muren. Den stod länge men när Lasse Holm och Robert Wells kom så blev det nya element som man eventuellt inte klarande?

Jag sprang på en fartygstekniker och snackade bränsle till våra stora färjor. Det visade sig att man på dessa båtar måste byta till ett betydligt miljövänligare bränsle från 2015. Ett bränsle som idag är nästan 40% dyrare. Om ett enat Gotland fortsätter att kräva samma fart så kommer biljettpriserna att chockhöjas framöver. Då kommer vi att se priser över 6000 kr för en bil 2 vuxna + 2 barn.

Jag undrar om någon har någon som helst teori om att priset kommer att vara viktigare än hastighet? Bränslet kommer 2015 att stå för ca 40% av kostnaderna och den summan kan lätt halveras vilket skulle avspegla sig på biljettpriset. Desto mer jag rotar runt, ju mer frustrerad blir jag över okunskapen och rädslan för denna stora fråga som ingen vågar debattera öppet. Vi kommer att få en av världens dyraste färjelinjer som samtidigt är värst för miljön. När vi möts av dessa rubriker i pressen, dyrast och miljövidrigast, vem vill då resa till Gotland?

Idag är det åter vårkänslor. Solen lyser på en blå himmel och jag hoppas att frun tar tillfället i akt att fria då det är skottdagen. Vi är gifta men det spelar väl ingen roll? Friar hon så säger jag så klart ja och då kan vi fira. Det är ju lite vad livet går ut på.


Dela med dina vänner!
1 svar
  1. Bodil Wilén says:

    Härligt att leksandsenergin även spiller över lite på er ipå Gotland. Här i Leksand är vi två driftiga kvinnor som planerar att se till att ytterligare mer energi skapas för företagare och privatpersoner.
    Njut av solen,snart tar vi den för självklart igen..

    Bodil

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring