Sakletarna

09 mar
09 mars 2012

I söndags var det familjebus efter en vecka där både jag och Towe legat med influensa. Vi lekte i barnens rum och sedan var det dag för en promenad längs stranden. Wilda tyckte att vi skulle vara sakletare vilket vi omedelbart blev. Vi hann inte ner på stranden förrän Wilda hittade en stock som man kunde gå balansgång på. Towe kontrade med att hitta en engångsförpackning med rysk text. Wilda hittade en sten som var hjärtformad och jag skulle visa att den kunde hoppa på vattnet. Jag kastade macka med den och det blev sex hopp. Men i stället för applåder så blev hon vansinnig och krävde att jag skulle gå ut och hämta hennes favoritsten!

Läget var iskallt tills vi hittade en död säl som låg på stranden. Det var egentligen hunden Kolle som fann sälen. Den var helt frusen så förrutningsprocessen hade inte satt igång. Wilda hittade en känga som hon tyckte kunde bli en båt och sjösatte skon som seglade iväg på det lugna vattnet. Vi passade på att städa ren delar av stranden från diverse skräp och det var då som både Wilda och Kolle tog ett bad. Det läckte in lite i hennes stövlar och det hör väl till när man är på stranden. Det sista fyndet vi gjorde var en pistol som låg slängd i en buske.

Isen ligger frusen runt dammen och alla guldfiskarna simmar under den genomskinliga ishinnan. Vi hackade hål isen och matade fiskarna som inte alltid ser att sten hamnar över isen. Snacka om att köra huvudet i väggen eller gå i taket. Sommargrannen har kommit ner och är redan på plats. Det blir tidigare och tidigare som de kommer till ön. Jag tror det är en vanlig utveckling bland sommarboende att de blir mer och mer deltidsboende på ön. Här finns resurser till utveckling om man vill se dem.

Jag gillar Cissis förslag om att hjälpa ny svenskar till ön. Monika och jag skall dra vårt strå till stacken och hjälpa in en kvinna till Sverige och Gotland. Skall vi bli 10 000 fler Gotlänningar så räcker det inte att satsa en miljard på snabbare båtar. Vi blev väl bara ca 200 till på de åren vilket i så fall har kostat 5 miljoner/person.

Jag har nu fått min rymdbiljett. Jag kommer att åka med flight nr 62 och mitt nummer är 272. Jag tror att det i dagsläget är 373 personer som köpt plats på rymdfärjorna. Jag är nu inbjuden till ytterligare ett spännande arrangemang med dessa 373 personer och Richard Branson till London i juli. Virgin och Branson är kända för sina högklassiga arrangemang och vilda partyn. Det är utlovat båda bitarna denna gång också.

Igår var jag och träffade Malena Ivarsson för en intervju. Min kvinnliga mentor hade förberett mig på att Malena är en bra tjej. Vi fann varandra snabbt och hamnade direkt i diskussion om relationer, sex och företag. Vi har båda gått och funderat på två liknade affärsidéer och vem vet vad detta möte kommer leda till? Man lär sig alltid något vid varje möte. Denna gång frågade Marlena bland annat hur stor del av kvinnor som får orgasm av enbart penetration. Jag trodde 50% men det var 30%. En inte helt oviktig information för män att känna till.

Drömstugan känns väldigt spännande och det kommer hela tiden fram nya produkter. Den senaste vi funderar på är ett delat ägande. Köp en Åre/Gotlands stuga. Det vill säga i stället för att köpa en Drömstuga så köper man en halv stuga i Åre och en halv på Gotland. Kan det bli enklare och bättre?

Båttrafiken till ön känns lite farlig. Debatten stryps på ett sätt som inte känns bra. Fler av dem som försöker föra fram sin talan väljer efter påtryckningar att förbli tysta. Vi har en jättemöjlighet med trafiken i framtiden om man inte från början bestämt exakt hur det skall vara. Se till att få fram vilka resurser och lämna sedan ut det till entreprenörer så kan vi föra in ett ny tänk. Vi behöver nya spännande lösningar och jag är inte så säker på att det gäng som försökt komma överens om parkeringsproblemen i Visby skall vara de som sitter på lösningarna till framtidens kommunikationer på ön.

Framtiden är spännande och utmaningarna är möjligheterna. Jag ser fram emot morgondagen då den är fylld av nya möjligheter. Vem vet vad vi hittar på stranden?


Dela med dina vänner!
8 svar
 1. Lars says:

  Oj, där kom genus in i bilden helt plötsligt. Jag brukar använda ordet gnäll på både killar och tjejer. Det var en intressant tanke dock och jag granskade faktiskt mig själv i det avseendet, och kom fram till att jag använder det på både gnällgubbar och gnällgummor.
  Vad gäller applåder så ville jag inte ha det heller, men tack för att du tänkte över saken i alla fall.
  Nu ska jag göra något mer kreativt än att tjöta här, jag kan bara hålla med Genius – som säkert också är kille. Eller?

 2. Genius says:

  Jag får en uppfattning av att Anna har en färdig åsikt utan att riktigt ta reda på fakta

 3. Anna says:

  för övrigt är det så himla intressant med ”gnäll” respektive att ha åsikter i ärendet. Lars du skriver: ”inte gnäller som du gör”. Hade du tilltalat en man på samma sätt?

  Män har oftast åsikter.
  Kvinnor ”gnäller”.

  Året är 2012 och det går sannerligen framåt på jämställdhetsfronten.

  Halleluja, hälsar gnällAnna – eller åsiktsAnna?

 4. Anna says:

  ”Så tyvärr Anna, du blir utan applåder från mig i alla fall. Detta är baserat på mina intryck av dig utifrån dina uppläxande inlägg utan att veta något om varken Pigges avsikter, eller för övrigt mina kunskaper om exempelvis överklassfilantropi.”

  Så tyvärr Lars, du blir utan applåder från mig i alla fall. Detta är baserat på mina intryck av dig utifrån dina uppläxande inlägg utan att veta något om mitt yrkesval eller olika typer av engagemang utanför yrket.

  Skönt att vi är överens om någonting!

  PS. Ingen hoppas så mycket som jag att det INTE blir olika typer av former av lönedumpning när polacker, thailändare (oavsett folkslag!) kommer hit och jobbar (billigt) för Pigge eller för andra ”sociala” entreprenörer. Det får framtiden utvisa!

 5. Lars says:

  Anna,
  Det är helt rätt att jag värdesätter en entreprenör långt högre än sådana som står omkring och bara tittar på och gnäller. Men det handlar inte om olika bolagsformer. Sociala Entrepenörer är exempelvis sådan som försöker adressera olika samhällsproblem och göra något åt det, Pigge får man se som en sådan tycker jag, det är få entreprenörer som är så brett engagerade som Pigge.
  Att bara vara en god medmänniska räknas inte så mycket för mig, det är en självklarhet. Det är det man gör utöver ”grundengagemanget” i samhället som förtjänar applåder på brett plan. Så tyvärr Anna, du blir utan applåder från mig i alla fall. Detta är baserat på mina intryck av dig utifrån dina uppläxande inlägg utan att veta något om varken Pigges avsikter, eller för övrigt mina kunskaper om exempelvis överklassfilantropi.

 6. Anna says:

  Lars. Du har helt missat poängen. Det är inte gnäll. Det handlar om människoåskådning, om vilka som duger som pigor åt andra. Det handlar om att vara lågavlönad i Sverige. Att bli utnyttjad.

  Läs på lite om uttrycket överklassfilantropi.

  Nu kan jag ju inte veta vad det finns för avsikter bakom detta, att Pigge ”hjälper” en människa hit. Kanske är personen uppskriven på en utbildning här på Högskolan? Kanske får personen utöva det h*n var utbildad till i sitt hemland, även här? Hoppas det! Tyvärr, och påfallande ofta, handlar det om billig arbetskraft. Och om den egocentriska tanken om att man ”gör gott”. Att döva sitt dåliga överklassamvete.

  Jag märker att du värdesätter ”entreprenörskap” väldigt mycket? Du frågar vad jag gör för Gotland? Jag försöker vara en god medmänniska. Räknas det för dig? Får jag applåder då? Eller räknas bara olika typer av bolagsformer?

 7. Lars says:

  Men snälla Anna. Vad ska man kalla såna som gnäller på allt – även sådant som faktiskt är positivt? Kanske Anna? Vad spelar det för roll om hon är från Thailand? Hade det varit annorlunda om hon var från Italien? Jag skulle våga sätta pengar på att du har gjort mindre än Pigge för Gotland, och då klappar man händerna – inte gnäller som du gör.

 8. Anna says:

  ”Monika och jag skall dra vårt strå till stacken och hjälpa in en kvinna till Sverige och Gotland”

  Gud så solidariskt av er entreprenörer! Billig arbetskraft från Thailand måhända?

  Överklassfilantropi

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring