Galen natt i New York

28 okt
28 oktober 2012

Efter ett bra och spännande affärsmöte gick vi och tog en öl för att sedan sova middag. Tidsskillnaden på sex timmar gör att man i min ålder bör sova middag för att orka parta till 5 på morgonen. Jag vaknade vid åttatiden och vi gjorde oss redo för en partykväll i New York. Det var en väldigt speciell kväll med Halloween och förberedelser inför söndagen då orkanen Sandy skall nå New York. Redan i hissen mötte jag en kvinna som var mer utmanade än vad de flesta är vana med. När vi gick ur hissen stod hennes man Rocky med boxhandskar och färsk blåtira  och väntade på henne. New Yorkanra älskar att klä ut sig och jag tror att 50% av dem som var på partyhumör hade lagt timmar på sin utstyrsel. Det innebar att de nog var lite mer berusade än normalt men betydligt mer pratföra. Vi träffade mängder av roliga partykompisar och besökte diverse klubbar, restauranger, barer mm. New York har det mesta och det är bara att vara nyfiken så blir det hur kul som helst.

Vid tvåtiden fick jag veta att det är Tsunamivarning i USA. Först visste ingen var och det kändes inte alls bra då jag trodde att den hängde ihop med Orkanen Sandy och i så fall skulle den drabba New York. Lite senare fick vi veta att den skulle rulla in över Hawaii. Halvfem gick vi ut från den sista klubben och då fanns det inga taxibilar men en super långlimousin rullade fram och undrade om vi ville ha skjuts. Jag förhandlade till mig ett specialpris och så blev vi körda genom New Yorks nattliv. I den staden kan allt hända och allt går att köpa. Amerikanarna är experter på merförsäljning. Det sista erbjudandet vi fick den natten var att vi kunde få en intim stund själva i limousinen mot en extra slant.

Vi hann också med en springnota från en restaurang. Det gick inte att betala med kort så vi skulle leta upp en bankomat och när vi hittat den så hittade vi inte tillbaka. Det känns lite kymig att vara skyldig 280 kr för frukosten. Under söndagen handlade nästan allt om orkanen Sandy. Vi var i hamnområdet och såg alla enorma kryssningsbåtar som låg förtöjda med 3–4 gånger så mycket förtöjning som normalt. Vi passade på att besöka hangarfartyget Intrepid och även där så höll de på att förbereda sig för Sandy. Vissa delar var inte öppet för de skulle surra och stuva. Jag fick i alla fall se Concorde på nära håll. Vilken fantastisk maskin som gått ur tiden!

Vårt kära SAS-plan hem till Arlanda skall troligen gå kl 19 vilket är samma klockslag som man stänger tunnelbanan på Manhattan. Bussarna slutar gå kl 21 och broar och vissa vägar stängs. En befolkning som är 7 gånger Gotlands måste lämna sin hem på Manhattan för man förväntar sig den värsta orkanen i New York på 35 år. Trotts detta så verkar New York-borna lugna och sansande. Vi håller tummarna för att varningen stänger flygplatsen så att vi måste stanna. Blir vi kvar så blir det troligen under två eller tre dygn.

Nu skall vi ge oss iväg till flyget. Vi får se om vi kommer hem nu eller sen…


Dela med dina vänner!
© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring