Thailand med familjen

23 jan
23 januari 2013
Vi testade familjemoppe. Det kan nog gå att få plats.

Vi testade familjemoppe. Det kan nog gå att få plats.

Eremitkräftor anfaller

Vi var på bilturné några dagar och resan gick norr ut från Phuket-halvön. Det finns hur mycket som helst att uppleva och klassen på boendet varierar ordentligt. En kväll började vi leta boende fram åt 22-tiden. Första hotellet var ett familjeresort som var 100% fullt vilket den fjärde receptionisten kunde förmedla efter 20 minuter. Nästa hade en bungalow i deras näst bästa klass med två sovrum nere vid havet. Problemet var att den kostade 48 000 bat per natt eller 9000 kr. Jag såg diplomen på väggen där det stod världsklass. Nästa var helt rätt för oss. Mysigt och till rätt pris i ett fantastiskt läge. När jag förklarade att vi ville ha extrasängar för barnen så sket det sig. Stället var enbart för förälskade par som inte vill ha barn på området. Till slut hamnade vi hos en kvinna som hade ett nybyggt motell utan frukost men med AC. Hon tvättade även våra kläder som vi fick nystrukna kl 09 på morgonen.

Det här kvällsbadet kommer vi att minnas länge!

Det här kvällsbadet kommer vi att minnas länge!

Nästkommande dag landade vi på en liten mysig strandresort som ägs av ett ungt och välutbildat Thailändskt par. Deras lilla anläggning ligger på ön Ko Ka Kaj. Här hittade vi en drömlik liten resort med sex små stugor med dusch, wc och fläkt. 100 meter från en flera mil lång strand. Vi skrattade och sa att det är just en sådan här öde strand man söker med en bra restaurang/bar. Här blev vi kvar 1,5 dygn. På kvällen kom det flera tusen eremitkräftor vilket fick mig att tänka på något som Hitchcock skulle ha redigerat… Jag har aldrig sett något liknande och tjejerna blev helt till sig eftersom de älskar allt vad djur heter.

Nytt jobb som brevbärare

Jag och Monika diskuterade olika förhållanden då en del sådana håller på att lösas upp runt oss. Jag säger något i still med att det skulle känts grymt deprimerande att bli ”brädad av någon man känner väl”. Wilda följer samtalet och undrar om jag skall bli brevbärare? Monika följer upp brevbärarspåret och tycker att det där med fasta tider skulle passa mig och menar att jag eventuellt borde bli brevbärare.

Två coola!

Två coola!

Trädkojor 

Lite bokläsning i trädkojan

Lite bokläsning i trädkojan

Nu kom vi upp till nationalparken Khao Sok och där hittade vi trädkojor att bo i. Det finns mängder att välja på och då av lika skiftande kvalitéer. De bästa var fullbokade och sedan var det några som var för tråkiga. När jag fick syn på en av de högsta så såg det stängt ut. Jag gick in på det tillhörande hotellet som såg lika stängt ut men som var hyfsat nybyggt. Jag kom till en spöklik miljö med underliga människor. Halta, lytta, missbildningar m.m. En kille utan vänsterben var den första i personalstaben som engagerade sig i mig. Ingen pratade engelska. Det kändes som om vi kommit till ett extra avsnitt av Den Sista Färden med ovanligt mycket inavel. Chefen kom ut från ett rum, stiligt klädd och pratade bra engelska. Han skickade iväg mig med enögd man som skall visa mig den enda lediga trädkojan. Den var inte städad men det skulle de fixa på 20 minuter. Vi kände mögeldoften tydligt och det stod ytterligare ett par som ville se på samma objekt, så jag sade Ja utan att prova sängen vilket var ett av misstagen…

Drömpool

Vi hastade ner till poolen som var som en dröm. Här hade de gjort en naturpool och pumpar vatten från floden. Lite likt min egen skapelse hemma fast tre eller fyra gånger större. Renligheten var väl inte på topp men det hade det inte varit i floden heller där man gladeligen badar. Wilda och jag försökte förstå hur man skulle få bäst effekt av linbanan samtidigt som Towe klättrade upp i det ena hopptornet. Jag simmade nedanför och tyckte att hon kunde hoppa så kunde jag plocka upp henne när hon landat. Towe tog det som att jag skulle fånga henne och slängde sig från 3 meters höjd och landade med ett magplask i stället för att hoppa med fötterna först. Efter en hel del tårar utsåg vi Towe till den dagens modigaste.

Detta är en mycket spännande poolanläggning som påminner om det stora badhusprojekt som vi ville bygga i Slite.

Spännande trädkoja 

På kvällen åt vi lite olika rätter på en restaurang vid floden. Man ser väldigt tydligt att där floden och vägen möts samlas gärna människor i små byar. Så ser det ut över hela världen och det som skiljer är hur man utnyttjar resurserna. Här handlar det om turism och olika former av upplevelser. När vi satte oss i jeepen för att återvända till vår trädkoja så öppnade sig himlen och det formligen öste ner i flera timmar. En av trädstammarna som går igenom kojan höll inte tätt så golvet blev fullt av vatten. Det fixade vi med några handdukar som fick leda vattnet i rätt riktning. Tjejerna gillade skarpt att somna under myggnäten som gjorde deras sängar till något prinsessliknande. Där tog alla liknelser med kungliga sängar slut. För slut var sängarna redan från början och det fattades minst en madrass.

Utsikt från trädkojan

Utsikt från trädkojan

När jag lade mig i sängen kunde jag känna varje fjäder som stod på högkant vilket gjorde sovandet till en skön utmaning. AC fanns, men den gick inte att ställa in på annat än fullt kallt. När vi nere på 17 grader fick den inte heller vara med längre. Tack vare att Monika  hade med värmeljus som var doftljus fick vi mysig stämning i rummet där ljusen neutraliserade mögeldoften. Vi vaknade av att någon satt och spelade trummor på papperskorgen på toa. Det var en ordentlig läcka i taket och droppet landade på locket på sophinken. Utanför fönstret ylade en brunstig apa hela natten och ibland lyckas han få någon att svara. Livet i djungeln är spännande.

Towe. Redo att bada.

Towe. Redo att bada.

Vandrande nazihjälm

För två dagar sedan när vi skumpade omkring på en dålig liten skogsväg fick jag syn på en vilsen tysk hjälm från andra världskriget. Det visade sig inte vara en hjälm utan en vild sköldpadda som skulle korsa vår väg. Han ruttnade ur direkt när tjejerna blev intresserade och kröp helt sonika in i skallet och tog en paus. Monika som historiskt  har ett något speciellt förhållande med sköldpaddor blev helt begeistrad.

Ap-templet 

Wilda med ap-kompis

Wilda med ap-kompis

På lördagen hade vi planerat in en tur till ett tempel för att mata apor samt bada i den konstgjorda poolen och sedan var det två timmars bilresa till hotell Apsara. Tanken var att bo där en natt för att komma med på en gemensam båtresa klockan 08.30 nästa dag. Jag tänkte också försöka hinna med att ta en öl med jungman Broman från Fårö som stack till sjöss som 16-årig grabb och nu 40 år senare har han ett och annat att berätta. Han är en grym sagofarbror som håller på att ge ut en bok. Det skall bli intressant att höra hur långt gånget det är med boken? Han har en liten bar i Khao lak som heter Scandinavian corner.

Sista dagarna i Thailand

Towe är så himla badig hela tiden

Towe är så himla badig hela tiden

Towe har myntat uttrycket ”badig”. Igår var hon så badig att hon snart skulle bada på sig om om inget hände. Livet på stranden kan ju vara helt underbart kul med små barnsliga pappor och barn. Vad lätt och okomplicerat livet är ibland.

Idag har vi en stor fråga som skall avhandlas. Hur gör man en riktig bomb i poolen? Hur håller man benen? Det är bra att vi har något att sysselsätta oss med. Det känns numer som ett dagligt arbete att bada minst sex gånger eller två timmar. Så idag efter väl genomfört arbete blir det After Work. Det känns som om jag håller på att blanda ihop arbetstid med familjetid igen?

Ett bantartips. Skaffa nya lite tyngre vänner så känns allt lite lättare.

Ett bantartips. Skaffa nya lite tyngre vänner så känns allt lite lättare.

Vi var en runda på stan häromdagen och blev mer än rejält berusade. Vi försökte gå igenom vad vi drack och det var inte mycket. Två groggar och två glas vin samt en flasköl för mig. Funderingarna gick kring droger och om något var hällt i våra groggar? Vi gick tillbaka och frågade hur mycket det var i groggarna. Vi skvätter i ordentligt sa ägaren, som inte ville snåla. Jag och Monika fick troligen lite extra för att vi lärt känna honom. Så i stället för fyror eller sexor så var det minst tolvor. Vinglasen innehöll ungefär dubbla mängden mot de man får hemma på krogen. Svaret var ganska enkelt. Det är volymen som ger effekt inte antal glas.

Wilda och Towe gullar med alla djur

Wilda och Towe gullar med alla djur

Det är hundar, elefanter, apor, katter, grisar, sköldpaddor, ödlor, myror och grodor… Tjejerna älskar verkligen alla djur och backar inte för något. Vi försöker få dem att inte klappa och leka med alla, men det är svårt för en 3 och 5-åring att förstå. För dem är hela världen snäll och schyst. En härlig inställning som vi tydligen jobbar med att ta ur dem. Varför blir det så?

Wilda med kompisen Grodan

Wilda med kompisen Grodan

Nu är Thailandsdagarna slut och det var nog tur att hemresan var beställd. Ingen vill hem till kylan. Wilda och Monika saknar hunden och Nicole. Men annars så skulle vi kunna stanna några veckor till.

Wilda och Towe har förberett sig i Thailand och klätt sig för den kalla vintern hemma i Sverige

Wilda och Towe har förberett sig i Thailand och klätt sig för den kalla vintern hemma i Sverige


Dela med dina vänner!
3 svar
 1. Monica says:

  Mysigt att läsa om er Thailandsresa…….allt annat också förstås.Välkomna hem igen till kalla och vintriga Sverige!

 2. biggan says:

  Härliga upplevelser! Tack för att man får ta del 🙂
  (Har tyvärr aldrig varit i Thailand…)

 3. christian de chricko says:

  härligt vad livet kan vara lätt o gött …

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring