Medvind på många plan

11 okt
11 oktober 2013
Towe

Efter ännu ett arbetspass så är det löneutbetalning. Idag var det lite slött så det räckte inte till en piggelin utan blev enbart en vaniljstrut.

Jag har haft en hel del flyt den senaste tiden. Inte minst i familjelivet känns det bra. Wilda har börjat sexårsverksamhet och trivs som fisken. Även Towe verkar ha blommat ut lite till när hon nu blivit själv på dagis. Hon är ett riktigt busfrö med en blick som verkligen får en att skratta. Vi har arrangerat två trevliga träffar med de nya föräldrarna och eleverna i Wildas klass vilket känns bra.

Livet med Monika kan knappast bli bättre och det känns som att vi har en go harmoni och massor av kärlek. Skall jag klaga lite så är det väl att jag jobbar lite för mycket i vanlig ordning.

Wilda skogen

Med Wildas klass på Mix Ranche. På väg ut till lammen för att mata dem.

Även på jobbsidan känns det bra. Det har gått iväg fyra stycken Drömstugor på några veckor. Vi fick en order på 11 miljoner i veckan i ett annat bolag vilket inte fanns med i beräkningarna från början.  Jag var i Stockholm på möten med Gotlandsbåten i torsdags och det var väldigt givande. Det kommer att bli en kunnig styrelse som skall väljas in till Gotlandsbåten. Jag kan känna mig stolt över vad vi hittills har skapat och nu känns det som om vi skall komma igång. Viktigt att så många tunga namn vågar kliva fram och visa att de tror på projektet.

Det Bästa För Gotland börjar nu gruppera sig på riktigt och sätta tydliga mål. Ett kortsiktigt mål och två som skall hålla lite längre. Kan vi lösa detta så kommer besöksnäringen att blomstra på Gotland igen. Det är vi som skall göra skillnad och som måste ta ansvar. Det är Vi i näringen, Länstyrelsen och Regionen som måste ha samma mål och jobba ihop. Det är dags att samverkande blir på riktigt nu!

Destination Gotlands kampanj blev verkligen en succé på ön när man ser på resultatet av engagemanget. Trist att de inte fick bättre gensvar i resandet. Det blev i alla fall underbara bilder som säkerligen kan användas för framtida kampanjer.

Hultsfredbild

Hos företagare i Hultsfred

Jag träffade en kille på en föreläsning i torsdags från ett av Sveriges största opinionsundersökningsföretag som berättade om en undersökning som görs två gånger per år där man får betygsätta varje län i Sverige mellan 1 och 5 och fem är bäst. De sex senaste mätningarna har Gotland vunnit när man frågat ute i Sverige. Jag blir förvånad när jag hittar Åre bland de sista platserna.

På samma föreläsning berättade man att det varje dag  dör 19000 barn av sjukdomar som man egentligen kan förebygga. Var tredje dag dör alltså hela Gotlandsbefolkning eller varje år så dör 80% av alla svenskar av sjukdomar som vi egentligen kan förebygga. När jag tänker på det går det en rysning över hela kroppen. En annan siffra som fick mig att reagera lite positivare var att 59% av studenterna vill jobba på ett företag med vettiga värderingar och dras till bra ledare.

Jag har lovat att dela med mig av affärsidéer på den här sidan och den här gången så har den med snabba kommunikationer att göra. Gotlandsflyg trafikerar Göteborg 3–4 gånger i veckan så här års och ännu oftare på sommaren. Den som startar en import av färska skaldjur från västkusten skulle säkerligen kunna göra nytta på Gotland. En driven entreprenör skapar distributionsled på ön där man väldigt snabbt får ut färska skaldjur på den gotländska marknaden. Färskt skall vara färskt och då måste transporterna gå fort. Hela idén bygger på att bli bra på logistik. Jag tror till och med att man skulle kunna få flygtransporten gratis om Gotlandsflygs resenärer kunde få något specialerbjudande som kom Gotlandsflygs kunder till del. Busfärska räkor till deras kunder med 20% rabatt kanske? Avhämtas i luckan på Visby flygplats. Resterande säljs till vissa utplockade butiker och eventuellt något eget säljställe. Jag är övertygad om att det kan bli en lönsam affär.

På tre dagar har det varit tre föredrag där jag fått berätta om min entreprenörskarriär och framför allt får jag snacka om projektet med Gotlandsbåten. Det är spännande möten med människor vilket alltid ger nya möjligheter. Det är egentligen inte klokt att jag får betalt för att berätta om mig själv vilket ger en egoboost samtidigt som det nästan alltid ger mervärden. På mötena så kom det in ytterligare 400000 kr till Gotlandsbåten och helt nya idéer. Jag fick en kontakt som verkligen kan göra skillnad på både Gotland och fastlandet. Samma tanke visade sig ha funnits hos två kreativa människor vilket måste betyda något. Det skall bli spännande att se vart det kan sluta.

piggeAnnie

Jag minglar med Annie Lööf i Stadshuset.

Det blev lite väl långa arbetsdagar denna vecka med ett snitt på 14 timmar per dag. Jag har bestämt att boka av alla saker idag fredag och i stället umgås med Monika. Ikväll är det galafest i Stadshuset och blå hallen. Lång klänning, kavaj och slips – den senare fick inhandlas då den glömdes hemma.

Mattias 1

Mattias svensexa där han snyggas till efter att vi klätt upp honom i kavaj (inte vanligt i hans liv) och sen rakning och klippning på det.

I morgon är det bröllop mellan Susanne och Mattias vilket vi är många som ser fram emot. Ett mysigt par som sprider glädje och kärlek till sina vänner. Ett bra föredöme som smittar oss andra. Ibland vill man verkligen bli smittad och hoppas att smittan sitter i länge. Med lite flyt så kan den smittan dra som en farsot över landet.

Mattias 2

I färdigt skick skall Mattias lämnas över till frun om några timmar.


Dela med dina vänner!
© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring