Det är nyttigt att gråta och att få vara riktigt ledsen

26 apr
26 april 2015
Drömmer om en timme ihop med alla barnen

Ännu en födelsedag passerar och jag bryr mig inte om hur gamla Max och Charlie skulle ha varit idag. Åldern spelar ingen roll för det var två små killar som togs ifrån mig allt för tidigt. Jag söker mig gärna till gravstenen på södra kyrkogården när det är födelsedagar. Det är en vansinnigt mysig och vacker plats som jag valde, där man ser havet och känner stillheten.

Jag söker mig till gravstenen när de fyller år

Jag söker mig till gravstenen när de fyller år

När jag sitter där så fastnar hjärnan helt plötsligt vid att tanken att alla fyra barnen borde få träffas. Tanken växer så mycket att jag börjar fantisera om hur de leker tillsammans alla fyra. Kan höra hur de skrattar ihop och det skrattet sitter fast inne huvet på något positivt sätt. Något får mig plötsligt att tappa fantasin och jag återvände abrupt till verkligheten där jag inte vill vara just då. Jag försöker och försöker att återvända till min fantasi men det tåget har redan lämnat perongen och kvar blir jag med min längtan att få en enda timma ihop.

Så blir det aldrig hur mycket jag än vill och försöker. I stället kommer tårar och det känns bra att få gråta och att vara riktigt ledsen. Jag tror att det nog är bra att ha en extra anledning att vara ledsen ibland och låta tårarna rinna. Efteråt känns det alltid som en sommardag när ett riktigt regn passerat och solen börjar titta fram och värma kroppen igen. Det finns något positivt att få vara ledsen och troligen är det lättare att vara glad om man ibland tillåter sig att vara just ledsen.

En ovanligt gedigen lekplats till minne av Max och Charlie

Min dröm om ett klätterträd lite över det vanliga håller på att bli verklighet. Vi har väl gjort en tredjedel av arbetet nu, så nu är även volleyboll- och fotbollsplanen planen klar till lekplatsen som skall bli en samlingsplats i grabbarnas namn.

Familjefest på nya lekplatsen i Brissund

Familjefest på nya lekplatsen i Brissund

 

I helgen var det lite smyginvigning då Wilda och hennes kompis bjöd in alla klasskompisar med föräldrar till fotbollsfest och grillparty. En mycket lyckad dag där barnen spöade föräldrarna i fotboll. Det är nyttigt att göra kul saker ihop med barn och föräldrar, det skapar en bra stämning mellan alla i klassen.

Barnen vann över föräldrarna – såklart!

Barnen vann över föräldrarna – såklart!

 

Trädet är en gammal silverpoppel som blev ca 140 år i lodrätt läge och som har en omkrets på ca sex meter på bredaste stället. Nu skall det gamla trädet, som troligen är ett av öns största, förhoppningsvis skapa glädje för barnfamiljer i många, många år till i vågrätt läge.

Att säga ifrån har sina nackdelar

Jag har en väldigt dålig relation med Chefredaktören på nättidningen helagotland.se därför att jag vid några tillfällen valt att säga vad jag tycker om honom. Inte minst reagerade jag när en kvinna dog i somras och Chefredaktören lyfte fram hennes man som mördare i sin iver att skapa klick på tidningssajten. Det är tydligen antalet klick eller besökare som avgör om han är lyckad i sin roll eller ej.

Jag fick i detta skede kalla kårar när jag tänkte på om hur han skulle ha kunnat vinkla rubrikerna när min familj dog. Jag tog upp detta med att han gått över gränsen men han försvarade sitt övertramp vilket han även gör i domstol. Jag har utryckt mina förhoppningar om att han blir fälld och mitt ogillande till hur han verkligen skriver att Gotlandsbåten är ett fiasko som aldrig kommer att lyckas mm. Jag tror egentligen inte han är emot projektet utan det är helt klart jag som är hans problem.

När han kan så passar han på att ge igen i den nättidning som han är chefredaktör för. Det senaste var att Drömstugan har byggt 51 hus i Slite som är byggda av ett företag Baltikum, den första etapp med hus som byggdes där. Bland de husen finns ett antal byggfel som vi håller på att reda ut. Vår ansvarige har en dialog och det finns en plan för hur detta skall lösas. Dock har det skurit sig med en av ägarna (den som intervjuades på helagotland.se) och vi för numer dialogen med ordföranden i bostadsrättsföreningen och han anser att vi är bra på gång med att reda upp de fel som nu återstår. Det är inget ovanligt med byggfel som skall rättas inför de olika besiktningarna – att följa upp detta ansåg en av fem chefredaktörer på ön ändå vara viktigt.

Jag har inga synpunkter på om det skall göras eller ej men att sätta rubriken mardrömsstugor anser jag är är kraftigt överdrivet och ett påhopp på mig som person. Tyvärr skadar det inte bara mig utan också alla andra som är iblandade. Det är en av de största investeringarna som gjort i besöksnäringen utanför Visby. Här har vi tillsammans investerat närmare 100 miljoner och Strandbyn har lyft Slite som turistort. När Mats använder sin nättidning till att ge sig på mig och följer upp reportaget om de baltiska stugorna med fem bilder på helt andra svensktillverkade stugor så är han ute på riktigt djupt vatten. När man är väldigt väldigt stark så måste man vara väldigt snäll säger man om Bamse. När man har så mycket makt och läsare som Mats Pettersson har, så måste man vara väldigt klarsynt och rättvis.

Recept på ett bra förhållande som gör gott för barnen

Jag är på väg till Paris med Monika. Vi försöker hålla våra 12 vuxenhelger per år där vi hittar på saker för att hålla kärlek, samliv och nyfikenheten vid liv. Många får för sig att semester är viktigt att göra ihop med barnen. Jag tror nog att det är viktigare att föräldrarna får tid ihop och därför skulle jag rekommendera egna kortsemestrar framför semestrar ihop med barnen om man måste välja.

Monika och jag är på vuxenhelg i Paris

Monika och jag är på vuxenhelg i Paris

Att lämna barnen några nätter med olika vuxna är nog bra för alla parter och jag är säker på att barnen inte tar skada, utan tvärtom att det är bra för dem att se hur andra vuxna agerar. Jag är lika säker på att vårt förhållande håller längre än många andras därför att vi ger oss egen tid att rå om varandra på alla möjliga sätt. Att inte ha tid för varandra är nog det som förstör de flesta förhållanden. Man behöver tid att prata, skratta, älska, njuta och bara ligga jämte varandra och läsa. Det är sånt som ger föräldrar energi, som får dem att längta efter sina barn och framför allt gör det att de håller ihop som par väldigt länge. Och allt detta uppskattas väldigt mycket av barn.

Ta vara på er och gör något oväntat för era partners eller kompisar!

Borta bra, hemma bäst!

Borta bra, hemma bäst!


Dela med dina vänner!
© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring