Kärlek och kul övervinner det mesta!

25 aug
25 augusti 2015

Ett bolag laddat med kul kan övervinna det mesta

Efter en heldag i Stockholm med vännerna i Gotlandsbåten så är jag full av energi igen. Meg är tillbaka i bolaget och Gotlandsbåt-familjen (styrelsen) är fullständig igen. Sällan har jag varit med i ett bolag som det varit så mycket turbulens i men samtidigt så mycket bra energi. Vi har kul och det finns en speciell Gotlandsbåt-anda som knyter ihop detta fantastiska projekt. Framtiden ser ljus ut och alla vi som vågat kommer att kunna känna oss stolta över att vi gjort skillnad för Gotland om ett år. Vi är ca 190 personer som av olika anledningar valt att göra skillnad för ön och satsa pengar i projektet.

Jag och Wilda vid stranden

Jag och Wilda vid stranden

Kvällen avslutades vid stranden med äldsta dottern där vi båda konstaterade att vi har det rätt bra här på Gotland.

Gotlandsbåten kommer att köra dubbelt så många till ön som flyget

Idag flyger det ca 60 000 personer till Gotland under juni, juli och augusti, och av dessa är nog ca 40 000 turister. Gotlandsbåten skall köra över 90 000 resenärer till ön och av dessa bör ca 80 000 vara nya turister som skall besöka och spendera sina pengar på Gotland. För att klara samma antal på flyget så skulle det krävas att det skapades dubbelt så mycket flygplatskapacitet på Visby flygplats. Detta skulle troligen kräva ombyggnationer på många tiotals miljoner vilket LFV absolut skulle bygga om behovet uppstod.

Vem skall vara ansvarig för mottagningsapparaten på ön?

Intresset från Region Gotland är ganska svalt och de tycker att vi själva skall sköta mottagningsapparaten med tillfälliga vänthallar wc mm. Självklart skall Region Gotland precis som Västervik se till att lösa detta utan att rederiet skall behöva vara inblandat, oavsett vilket rederi som kommer. Detta borde ha varit klart för ett år sedan så att rederier som vill vara med och utveckla Gotland välkomnas och att det finns en klar plan för hur det skall gå till.

Möjligheten att utveckla turistindustrin har aldrig varit större än vad den kommer att bli de närmaste åren. Köpkraften som Gotlandsbåten kommer att tillföra Gotland jämfört med de kryssningskajen, är troligen mer är sex gånger så mycket. Med detta ställer jag inte det ena mot det andra; jag tycker det är bra att Kryssningskajen har fått en prislapp, men då borde även ett nytt rederi kunna ha ett värde.

Jag gillar att vara inspiratör och skall nu försöka bjuda skolor på detta

Jag har skrivit ett avtal med SAJ och Stefan Johnsson om att de skall lansera mig som föredragshållare och inspiratör. SAJ är Sveriges äldsta talarbyrå som förmedlar talare över hela Sverige. Målet är att jag skall gör ca 30 jobb om året vilket känns lagom och något mer än det varit de senaste åren.

Boka mig som talare!

Boka mig som talare!

Det är väldigt dubbelbottnat att få vara ute och inspirera på detta sätt. Att få stå på scen och prata om sig själv och det jag har upplevt ger både mig och åhörarna energi samt inspiration. Jag tror att jag är bra på just detta och antagligen bäst i världen på att prata om just det som rör mig: en vanlig kille som har haft skolgången emot mig på grund av dyslexi, men som ändå provat vingarna inom många branscher och lyckats tack vara att jag vågat välja otraditionella vägval. Läs mer på hemsidan. Finns intresse att ha mig med på något arrangemang så kommer jag gärna, bara ni kontaktar Stefan.

Vi har ett specialupplägg där jag skall försöka hinna med ett gratisjobb på skolor när det finns möjlighet, om uppdragsgivaren vill detta i samband med ordinarie jobb. Det blir som ett skolarrangemang som jag och uppdragsgivaren bjuder på ihop för att inspirera eleverna vilket känns både kul och väldigt rätt.

Nästa gotländska deckardrottning är Gotländska

Jag har precis läst klart manuset från nästa stora deckardrottning, som denna gång är Gotländska. Det är en bok för dem som gillar Mari Jungstedt, men som ger lite mer extra av allt. Jag och Monika fick läsa den första boken som någon form av föråkare för att rapportera hur vi upplevde boken. Båda sträckläste och kan meddela att boken kommer att bli en succé där handlingen utspelar sig på Gotland, morden är mer bisarra, sexet är mer utmålande, gotländskan mer tydlig och boken blir mer gripande än Maries böcker.

Två olika författare och gillar man den ena så kommer man att gilla den här också. En vanlig gotländska som vågar och kommer lyckas. Jag får inte namnge henne för då sker ännu ett bisarrt mord. Hon kan blanda kärlek och bisarra mord på ett nytt sätt som tyder på en nästan lika vrickad hjärna som Jonas Jonasson har.

Kärlek på riktigt

Jag avslutar denna blogg med en kärleksförklaring till min fru. Att säga att jag har väldens bästa fru vore troligen en lögn, då tävlingen inte finns och det skulle bli lika svår att enas om vinnaren, som att alla är överens om att rätt låt vann i Eurovision Song Contest. Det går så klart inte att tävla i att ”vara bästa fru” och tävlingen skulle få fler världsmästare än boxningen då alla tävlar i just sin klass. Min frun tävlar i Werkelinklanens klass i Brissund och är en överlägsen segrare.

Jag och Monika

Jag och Monika

För just mig och det liv jag lever så är hon något helt fantastiskt som dök upp i mitt liv för lite mer än tio år sedan. Jag tror inte att det kunnat bli mycket bättre än så här, även om jag letat i hela världen efter min perfekta match. Slumpen har återigen format mitt liv och lite hjälp på vägen fick jag av M&M Juniwik som sammanförde oss. Sedan har vi varit väldigt tydliga med att vi skall ha ett bra liv och jobbar på det lite varje dag, vilket min förra fru Ulrika hade som ett av sina livsråd.

Livet är just nu fantastiskt och vi har jobbat för det och jobbar med det hela tiden. Ingenting är gratis i livet och framför allt inte ett bra förhållande.

Se till att ha kul och sprid kärlek!

Ett hus med kärlek

Ett hus med kärlek


Dela med dina vänner!
2 svar
  1. Therése Ludvigsson says:

    Jag är övertygad om att Gotlandsbåten kommer göra STOR skillnad för Gotland OCH Västervik. Vi får tillbaka vår linje till Ön med stort Ö.
    Härlig kämparglöd du/ni har

    Kärlek till dej och din fina familj.

  2. Tenny Larsson says:

    Hoppas era planer håller och att regionen vaknar då det gällande det ökande turistandet . Vi måste få ordning på infrastrukturen så upplevelsen blir bra för turister och normal för oss fastboende.

Ingen möjlighet att kommentera detta.

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring