27 jun

Om Pigge Werkelin

Pigge WerkelinVälkommen till Piggebloggen!

Du kanske undrar varför jag startat en blogg? Jag tänker använda bloggen till att ge min syn på utveckling och inveckling, framtid och baktid på ett sätt som jag som privatperson och gotlänning upplever världen på ön och det som sker runt omkring oss.

Jag har valt att starta en blogg för att kunna delta i samhällsdebatten utan att bli felciterad. Det här är min möjlighet att kunna ge min version av det som skrivs i tidningarna, som motvikt till lösryckta citat och påståenden som formar sanningar om mig som jag inte känner igen mig i.

Jag trivs med att vara gotlänning och entreprenör. Just detta med att vara entreprenör kan ha sina sidor på ön. Gotland har väldigt många bevarare och bevakare som vill att det skall vara som det alltid varit. Fast helst lite bättre. I rollen av entreprenör är min uppgift att hitta nya vägar och nya lösningar. Oftast lösningar som det inte finns något klart regelverk kring och då blir det problem för t ex byråkraterna. I många fall så uppfattar byråkraten, bevararen och bevakaren en entreprenör som något hotfullt.

Flera av mina projekt har idiotförklarats när bygget pågår, men när samma människor sett slutresultatet blir projekten istället hyllade. Jag tror att det ofta är osäkerhet som skapar motsättningar. Som alltid kan ingen tillfredsställa alla och det kommer alltid att finnas de som ogillar både villavagnar och hotellbyggen.

Jag gillar att ha en levande debatt där man snabbt och enkelt kan komma fram till att man kör eller avstår. Är det någon som vill komma ner till vårt kontor i gamla hamnterminalen och diskutera våra pågående projekt eller framtida så är ni välkomna. Däremot kan jag vara utan anonyma debattörer som aldrig bryr sig om att prata med mig, utan bara pratar om mig. Om du vill nå mig kan du skicka ett mail till pigge(at)werkelinbolagen.se.

Pigge Werkelin

© Copyright - Piggebloggen - Produktion och inspiration: Stenströms Information & Marknadsföring